ТОП-НОВИНИ

Маги Халваджиян разбуни по нощите Фейсбук със съвети как Слави да реагира на цензурата в bTV

20140907.agrhmiyqmt

Спряното шоу на Слави Трифонов вчера, заради напускането на журналиста Васил Иванов, предизвика сумати коментари в онлайн пространството. Дали решението на медията е правилна цензура, или пък шоуменът трябва да си скъса договора и да напусне, са само част от предложенията на потребителите. Едни от най-коментираните постове обаче са на Маги Халваджиян. Той цели три пъти писа на стената си във Фейсбук, тъй като коментарите под съобщенията му надхвърляха стотина. Първият пост гласеше:

„Ако не харесваш работодателя си просто напускаш! Ако работодателя ти те цензурира напускаш и даваш пресконференция! Преди години БТВ се опита да цензурира „Господарите“ и ние си разтрогнахме договора, напуснахме БТВ и дадохме пресконференция! За това естествено се иска доста смелост! Слави два пъти го цензурират той втори път ще дава пресконференция, но не напуска!:)  Сигурно ако го цензурират трети път ще даде пак пресконференция и ще си чака четвъртото цензуриране за да си даде четвъртата пресконференция!:))“, написа Халваджиян.

Малко по-късно, след като той не успяваше да смогне да отговори на всички, последва и второ съобщение:

Понеже стана интересна дискусия, ще опитам да го обясня по-просто ! Да предположим, че Слави не си поплюва и обича винаги да казва истината! Бтв не харесват неговата истина и го цензурират! Вече втори път! По тази логика те ще го цензурират винаги когато си поискат! А от това следва, че Слави никога няма да може да работи така както той иска! Моя въпрос беше: Защо за бога не си скъса договора и не си тръгне? Да даде пресконференцията и да разберем истината! Истината рано или късно излиза наяве! Ако Бтв са нарушили договора -веднага да ги съди! Ако остане в Бтв значи трябва да е наясно, че няма да може да казва истината ,защото ще го цензурират! Защо тогава да стои там?!?“, написа Халваджиян.

Не закъсня и третият пост. В него режисьорът пише:

Добре , нека да изчакаме до утре! Може пък и да не съм прав! Може и да ме изненада и утре на пресконференцията да си скъса договора и да обяви , че напуска , защото е под достойнството му да работи за медия , която го цензурира!“, написа още той.

Припомняме, че гост във вчерашния епизод трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия. Той трябваше да изнесе скандални данни за наложена му цензура от страна на медията. Както БЛИЦ съобщи, в профила си във Фейсбук журналистът съобщи, че по време на гостуването си в Шоуто на Слави ще обяви защо е взел решението да се раздели с медията.  От Нова телевизия също излязоха с официална позиция по скандалното напускане на Иванов.   Междувременно стана ясно, че дългогодишният кадър на Нова телевизия е първата жертва на задкулисната цензура на „Капитал“. Предаването на Трифонов вчера започна с надслов: „Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие с телевизионното съдържание“. От bTV минути след началото на шоуто излязоха с изявление защо то е спряно, а самият Слави Трифонов изпрати писмо до медиите с обещание за пресконференция днес.
 Blitz.bg


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup