ТОП-НОВИНИ

Газта трябва да поскъпне, заплатите постоянно растат!

ac8f5838a5b24ca7aea5882416b2c8c3

 

Газта трябва да поскъпне, а с нея и парното. Това е категоричното мнение на бившия икономически министър в правителството на НДСВ Николай Василев.

Нефтът поскъпна с 60-70% от миналата година насам, така че няма никаква логика цената да е замразена. Свикнахме да правим от цената на тока и парното политически въпрос, а той е чисто икономически. България е малка държава, която не може да влияе на международните цени„, аргументира се Василев пред btv.bg.

Според него предизборно енергийният регулатор „забравя“ за необходимите актуализации на цените и така се стига до шокови увеличения.

Прогнозата ми е, че петролът ще продължи да поскъпва и догодина пак ще се наложи да имаме голямо увеличение„, смята той.

Василев посочи, че поскъпването на енергоизточниците е поносимо, тъй като в България вече 7-8 години няма инфлация.

На повечето стоки цените са паднали, а доходите се увеличават. Сега средната заплатавече е 1100 лева„, каза бившият министър.

Според него вместо да се оплакват хората трябва да произвеждат повече и да печелим повече.

Противник съм на широките коалиции. Непродуктивно е да има общо правителство ГЕРБ-БСП. Програмите им са съвсем различни. Широките коалиции не водят до нищо добро„, каза още Василев.

 

Източник:ДУНАВМОСТ


loading...
loading...

Коментари

коментара

Close