ТОП-НОВИНИ

ЖЕСТОК УДАР! Подуправител на Здравната каса посече Москов: Известен е като Пинокио! Използва НЗОК за предизборна кампания и връзва числа, които са абсолютни лъжи

660_f0eae843cb49090f24a67fecd550c97a

„Не знам кого и за какво обвинява бившият министър Петър Москов за 20-те милиона лева. Той говори за разплащания през ноември и декември, както и през януари, а ние сме там от февруари. Т.е. тези 20 милиона са разплатени на болниците по времето на негови заместници и съветници“, коментира Димитър Петров, подуправител на НЗОК пред бТВ по повод обвиненията на ексминистъра.

Преди дни стана ясно, че Москов е подал сигнал до прокуратурата срещу здравната каса. Причината е, че касата е платила  20 милиона лева на болници за последните 2 месеца на миналата година без системата за пръстовите отпечатъци да потвърждава, че насреща има реално извършени дейности.

НЗОК излезе с официално становище, в което заяви, че не е ясно за какви 20 милиона лева говори Москов, както и че това е „изключително тежка клевета от страна на бившия министър, който до преди два месеца се месеше ежедневно в работата на НЗОК“.

От касата уточняват, че плащанията за последните два месеца на миналата година са извършени през януари когато кабинетът беше в оставка, а министър беше самият Петър Москов.

Той хвърли обвинения и конкретно върху Петров, който бил натоварен да изготви методика за касата и отстъпките от лекарствата от страна на фирмите. Петров сметнал, че Касата за 2015 г. трябва да получи 15 милиона от фирмите от отстъпки. А след него дойде на поста друга експертка, която получила 40 милиона лева отстъпки, коментира Москов.

Не съм спирал с критиките си през последните 2 години. Ако имаше нещо през 2015 г. срещу мен, Москов да го е дал където трябва, посочи подуправителят на Касата.

Бившият министър е известен като Пинокио, той използва касата за предизборни цели, връзва числа, които са абсолютни лъжи, коментира Димитър Петров.

 

 

източник:pik.bg
loading...

Коментари

коментара

Close