ТОП-НОВИНИ

Герджиков уволнил Гарелов след SMS на Борисов! ПОДРОБНОСТИ

гареловphpehirbj_559x-

Внезапно и изненадващо служебният премиер Огнян Герджиков е уволнил медийният си съветник Иван Гарелов.

„Вече съм свободен човек!“, коментира новината Мистър „Панорама“. Причината за крайната мярка на министър-председателя било участието на Иван Гарелов в сутрешния блок на Нова тв, в което той коментираше скандала „Борисов-Йончева“.

След предаването Бойко Борисов изпратил гневен SMS на проф. Огнян Герджиков, в който му заявил, че чрез позицията на Гарелов правителството на Герджиков заема страна в спора му с Йончева. „Мотивите за освобождаването ми са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега“, разказа Иван Гарелов.

След SMS-а на Борисов премиерът Герджиков извикал Гарелов, уведомил го че го освободждава и му предложил само да си напише молбата за напускане. „Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, поясни още Гарелов.

„Предложи ми сам да си напиша молбата за напускане. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, посочи още Гарелов.

Пред Епицентър.бг известният журналист призна, че не е уведомил предварително министър-председателя за участието му в Нова тв и то по тема, която засяга бившия премиер. „Вероятно това беше моя грешка, но аз изразих позиция като журналист, а не като медиен съветник на премиера“, обясни Гарелов.

Още днес служебният министър-председател ще съобщи официално за уволнението.

За момента не се посочват някакви официални конкретни причини за драстичната мярка спрямо известния журналист, който не успя да закръгли и 2 месеца служба по високите етажи на властта.

източник:onovini.com
loading...

Коментари

коментара

Close