ТОП-НОВИНИ

БОМБА В ЕФИР! Трайчо vs. прокуратурата: Епизод 2: Ощетил ли е държавата с 21 милиона бившият министър?

660_4d803ede73237f5f1a403f05d0db1559

Втора серия от сагата „Трайчо Трайков срещу прокуратурата“ наблюдаваха зрителите на Нова телевизия рано тази сутрин. Минути след като бившият енергиен министър се включи по-телефона в ефира на БНТ, а подробности за обвинението изнесе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, двамата продължиха задочния си спор и при Виктор Николаев.

Според Румяна Арнаудова обвинението е за умишлена безстопанственост, довела до щета в размер на 21 млн. лв. „Установени са няколко действия, с които е продаден миноритарен дял акции на дружеството ЕВН, които са били на държавата. Разполагаме с доказателства, че схемата, с която е продаден миноритарният дял от акциите, е предварително замислена“, коментира Румяна Арнаудова.

„Тук не се търси справедливост и търсене на истината, а това е някаква клеветническа кампания. В моето обвинение няма нищо споменато за т.нар. „Сребърен фонд“, а днес и вчера г-жа Арнаудова многократно натъртва, че съм отнел пенсиите на хората. Очаквам да ми се извини, може и сега да го направи“, обяви Трайчо Трайков.

„Нямам намерение да се извинявам на обвиняем, от чиито действия са настъпили щети от над 21 млн. лв. Разполагам с достоверна информация и доказателства. Няма да споря с обвиняемо лице през медиите. Този спор ще се разгледа в съда“, отсече говорителят на главния прокурор.

„Нека г-н Трайков да отрече, че е бил прокурист на ЕВН“, каза още Румяна Арнаудова, а Трайков я контрира: „Това е така. Обвинявате ли ме обаче, че съм бил прокурист на ЕВН. Обвинявате ли ме в конфликт на интереси?“

В заключение говорителят на главния прокурор обясни, че Симеон Дянков се е свързал с прокуратурата, след като е разбрал, че ще бъде обявен за издирване. Очаква се бившият финансов министър да се яви, за да бъде разпитан.

Източник:ПИК


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup