ТОП-НОВИНИ

АДЪТ „ХИТРИНО“! Шефът на пожарната Николов за първите минути след взрива: Бъркотия, хора пищят, навсякъде гори – вижда се смърт… Страшна работа!

АДЪТ "ХИТРИНО"! Шефът на пожарната Николов за първите минути след взрива: Бъркотия, хора пищят, навсякъде гори – вижда се смърт... Страшна работа!

Страхотна бъркотия, хора пищят, навсякъде гори – това е първото, което нашите екипи са видели в Хитрино. Вижда се смърт – 4-5 пожарникари нещо правят, поливат с вода… Страшна работа!  Местните хора обаче са реагирали абсолютно точно и са се разделили на две групи – едната спасява пострадалите, другата охлажда цистерните. Впечатлен съм от жителите на това село, разказа пред Би Ти Ви за първите минути от ужаса в Хитрино главен комисар Николай Николов, шеф на дирекция Пожарна безопасност.

Помолих хората доброволно да напуснат селото – само в рамките на 30 минути, без никаква съпротива или мърморене, всички отидоха по другите села, допълни комисар Николов. В 6:02 ч. нашите колеги са отишли на място – не е имало никакво закъснение на екипите. На третия ден говорих лично с човека, който ни обвини в закъсняване и че пожарникарите са били без вода и пияни – вече не беше на това мнение, реакцията му в началото беше от шок, допълни Николов.

Тежеше ми, че двама трима души се представяха като местни лидери и не искаха да приемат ситуацията. Накарах ги да подпишат декларация и им позволих да отидат да видят обезопасителните работи. Като се върнаха, вече бяха на нашето мнение, разказа комисарят.

Първата нощ пламъкът угасна и газът можеше да предизвика нови взривове – тази неизвестност беше много страшна. Личното ми мнение е, че скоростта е предизвикала тази катастрофа, но аз не съм експерт, не мога да коментирам повече, каза комисар Николов.

Кметът на Хитрино не е бил изолиран от щаба, говорили сме си през цялото време, той си движеше местната работа в общината. Даже станахме приятели и съм му обещал да му отида на гости, каза шефът на пожарната.

В момента нашата служба е на най-високо ниво – никога не са били по-добре екипирани, с  по-модерни съоръжения, категоричен е Николов.

 

 

Източник:ПИК


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup