ТОП-НОВИНИ

Разтърсващ край на годината!3 нови силни земетресения?!

 211-117746-1_wide

Три силни земетресения удариха Невада за час Настъпила е слаба паника, няма данни за пострадали и материални щети

Три силни земетресения бяха регистрирани на територията на САЩ, в щата Невада. Земен трус с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер е усетен в 0.18 ч. местно време, 8,18 ч. сутринта по Гринуич. Епицентърът е на 116 км от Карсън Сити, на 483 км северно от Лос Анджелис и на 14 км южно от Хоторн, с дълбочина 8 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център, цитирани от БГНЕС.
Вторият трус е с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер, има и пет вторични труса от 4 по Рихтер. Живущите в близост до епицентъра американци разказват, че са усетили две силни земетресения в рамките на 10 минути, с продължителност между 15 и 30 секунди.
Третото силно земетресение е с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер.

Земният трус е усетен в 1,13 ч. местно време в САЩ, 9,13 ч. по Гринуич с епицентър на 19 км южно от Хоторн и на 133 км югоизточно от Карсън Сити, с дълбочина 40 км.

Граждани на щата Невада и в близките градове до епицентъра на трусовете коментират, че е много странно, че три земетресения и толкова силни се случват само в рамките на час. Съобщава се също, че третото земетресение е било най-продължително и е настъпила слаба паника.

Няма данни за пострадали и материални щети.

Тази нощ силно земетресение бе регистрирано в района на Вранча и усетено в България.

Източник:бинюз


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup