ТОП-НОВИНИ

След ада в Хитрино: Пожар в офисите на „Булмаркет” в Русе

Прокурори са влезли по-рано днес в офисите на фирмата „Булмаркет”, чийто цистерни дерайлираха в село Хитрино. Появи се и информация, че в офисите на фирмата е имало пожар.

„Намираме се пред „Булмаркет“. Не се виждат пламъци, не се усеща дим. Буквално преди минути шефът на пожарната в Русе Димитър Павлов е потвърдил в телефонен разговор, че на покрива на едно от помещенията са горели остатъци от слънчогледови семки”, предаде репортер на Нова телевизия.

Според наличните данни, фирмата се занимава и с търговия биодизел.

Пожарът не е прецедент. Случаят със запалването на слънчогледови семки се е случвало и друг път – версията е самозапалване. В момента не се вижда нещо да гори. От пожарната обаче са потвърдили, че е имало пожар и има екип на място.

Фирмата, чиято цистерна взриви Хитрино, при което 5-ма загинаха, а повече от 25 бяха ранени, е „Булмаркет“ ДМ ООД. Тя е 100% частна компания, регистрирана през 1996 г., пише на сайта на компанията.
Основната й дейност е търговия с горива на едро, която се осъществява от търговските бази на дружеството в Свободна зона (г. Галац) и град Гюргево, Румъния, както и от базите в градовете Русе и София и от акцизните данъчни складове в Пловдив, Бяла, София и Кюстендил.

Справка в търговските регистри сочи, че към момента дружеството има два залога в банка за по 20 млн. лева. Средствата са отпуснати за разширяване дейността на компанията.

 

 

 

 

източник:БЛИЦ


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup