ТОП-НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО: Шефът на НКЖИ с потресаващи подробности за ада в Хитрино: Втората стрелка е мръдната с 1 метър, има натръшкани 12 цистерни

ЕКСКЛУЗИВНО: Шефът на НКЖИ с потресаващи подробности за ада в Хитрино: Втората стрелка е мръдната с 1 метър, има натръшкани 12 цистерни

Нека да изчакаме данните за скоростта, с която влакът е влязъл в Хитрино и тогава да развиваме версии. Това заяви шефът на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ Милчо Ламбрев. Следобед той бе допуснат до територията на взрива. Пред и след първата входна стрелка няма дерайлиране. Но на 6 м по-нататък втората стрелка е била изместена с 1 м навън, заяви той пред „24 часа“.

Към 16 часа се чакаше свалянето на данните от двата локомотива, за да се установи с каква скорост товарната композиция е влязла в гарата, там ограничението е 40 км в час, каза Ламбрев. Локомотивите, които са теглили цистерните са били два, тъй като композицията е 1750 тона. От мястото на взрива той каза, че има „натръшкани 12 цистерни, от които не се знае коя е гръмнала и е изпепелила всичко. Контактната мрежа е срината. Композицията е трябвало да отбие, за да изчака пътнически влак, който идвал от гара Висока Поляна. Бил е спрян на тази гара и не е пуснат на продължи, а пътниците са превозени с автобуси. „И слава богу“, каза шефът на релсите.

Той коментира и версиите на шефа на „Булмаркет“ Станко Станков, че е възможно и злоумишлена намеса. И изненадата му, че взривната вълна е настрани, към населеното място. Ламбрев заяви: нека да изчакаме данните за скоростта. Полипропиленът, който е под налягане, се е разпръснал и гори, каза още жп шефът.

Шефът на инфраструктурната компания заяви, че им трябват 4-5 часа, за да възстановят движението с дизелови локомотиви и 24 часа, за да възстановят контактната мрежа. А на следващ етап всичко ще се подменя. Зависи обаче кога ще ни пуснат да работим, заяви още той.

 

 

 

източник:ПИК


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup