ТОП-НОВИНИ

Ето как ще почиваме по празниците

 462-137529-1_wide

„Точката, която е предмет на спор между работодатели и синдикати е предложението на вносителя в лицето на Министерския съвет. То е, когато официалните празници в България са в събота или неделя, следващите дни – понеделник и вторник, да бъдат почивни.“

„Точката, която е предмет на спор между работодатели и синдикати е предложението на вносителя в лицето на Министерския съвет. То е, когато официалните празници в България са в събота или неделя, следващите дни – понеделник и вторник, да бъдат почивни. Според работодателите обаче, така почивните дни се увеличават, което е пречка за производствената дейност“, това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов, цитира „Пик“.

Той добави, че не се отменя текста официалните празници и сливането на почивните дни да се решава от Министерски съвет. По отношение на официалните празници, Адемов заяви, че не приема този текст, защото в Конституцята пише ясно, че те се определят от Народното събрание и допълни, че този текст ще бъде изчистен.

„Остава опцията за тези два почивни дни“, допълни Адемов. На въпрос дали тази година 2-ри януари ще бъде почивен ден, депутатът от ДПС заяви, че вероятно ще бъде гласуване при второ четене и на комисия, като допълни, че идната сряда това ще бъде разглеждано в комисия, за да може до края на годината този въпрос да бъде разрешен, но според огромното мнозинство от което са подкрепени текстовете, Адемов смята, че няма да има проблем да бъдат приети.

бинюз


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup