ТОП-НОВИНИ

Никога не правете това! Вижте какво се случва ако седите на тоалетна седалка повече от 15 минути?!

note5542

Кое е времето през ежедневието ви, когато наистина намирате тишина и спокойствие? След почесване по главата за дълго, малцина отговарят “когато съм сам в тоалетната.“ Така ли е?

Обаче…Точно както леглото ви трябва да се използва за почивка и тоалетната трябва да се използва само за изхождане.

Експертите обясняват защоПо време на храносмилане телата ни минават през перисталтика, което е контракция на мускулите на червата, която се разпространява като вълна. Като се започне от

хранопровода, през червата, за да позволи на хранителни вещества да се абсорбират в кръвния поток. Перисталтиката завършва в дебелото черво и останалите

отпадъчни продукти се изпускат през дефекация.

Какво става, ако прекарвате твърде много време в тоалетната?

Ако вие принуждавате /например с напъване/ движението на червата, за да се изходите, може да получите хемороиди. Стресът на ректума влия зле на кръвоносните съдове и това ще предизвика кървене при по-тежки случаи. Хемароидите се причиняват от непрекъснатото дразнене и увреждане поради прекомерното напъване в седнала поза на тоалетната.

Вашето тяло няма да разпознае, кога е вашето желание да се изходите …

Ако задържате момента за дълго, може да обърнете процеса на перисталтиката, което води до втвърдяване на отпадъчните материали в тялото ви. А, това допълнително води до запек. По този начин, ако седнете на тоалетната за прекалено дълго време, тялото ви няма да разбере кога е моментът според вас за изхождане.

Когато запекът допълнително води до натрупване на изпражнения …Когато твърди изпражнения се натрупват в долната част на дебелото черво, това причинява задръстване в стомаха. Това също може да причини дискомфорт и остра болка в областта на корема.

Експертите казват коя позиция е най-добрата.Няма съмнение, модерните тоалетни са предназначени за по-удобно място за сядане. Но, за естествена дефекация, експертите са категорични – клякане. Причината е, че в седналата поза примката на пуборекталния мускул не се отпуска напълно и ректумът е сгънат. Още повече, че изхождането е непълно. Затова в червата остават отпадъци, които се просмукват обратно в кръвта, замърсяват я и тя разнася отровите по органите.

Целият процес се изразява в следното

Поредица от мускулни и неврологични действия които, подобно на уринирането, изпразват ректума. След това и зигмуидното черво без волеви усилия от наша страна. Действа автоматично и създава силна перисталична активност. Ректумът се свива и изтласква съдържанието навън без напъване от наша страна и след 5-10 минути следват още 2-4 по-малки изхождания на съдържанието. Само така дебелото черво се изчиства напълно. Когато процесът е завършил обикновено се отделя малко урина – сигнал за край, който тялото ни дава пише zajenata.bg.

Добавете фибри в диетата си, за да се изхождате лесно

Запек, хемороиди, проблеми на дебелото черво…с тези неща не е лесно да се живее.

Така че от днес, просто оставете телефона преди да влезете в тоалетната!

 

Източник:лекувай.бг


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup