ТОП-НОВИНИ

Майка на дете с увреждания изригна: След всеки протест ни вкарват в едни залички, където едни хора ни гледат тъпо и ни питат какво да направим

Майка на дете с увреждания изригна: След всеки протест ни вкарват в едни залички, където едни хора ни гледат тъпо и ни питат какво да направим

Родители на деца с увреждания отново излизат на протест. Той ще се състои пред Народното събрание. Причина за недоволството на родителите е липсата на цялостна и адекватна политика към проблемите на децата с увреждания у нас.

Майка на момиченце, болно от Церебрална парализа, което е абсолютно неподвижно, не успя да сдържи емоциите си и изригна пред Би Ти Ви.

„Днес наистина очакваме реални резултати. Досега след всеки протест ни вкарват в едни залички, където едни хора ни гледат тъпо и ни питат какво да направим. Омръзна ни”, категорична е родителката.

Жената обясни, че от години наред не е слизала в центъра на столицата, а да изведе детето си на разходка дори не може да помисли. Тя се придвижва с тежка количка, която не мога да сваля сама. Освен това, когато излезем навън, всички хора започват да ни гледат странно, споделя мъката си майката на дете с увреждания.

Основното искане към парламента е за написване на т. нар. Закон за личната помощ. Родителите настояват тя да е обусловена от индивидуалните потребности на детето – независимо дали то е под или над 18 години.

Според бъдещите законодателни промени помощи от над 920 лева ще взимат само непълнолетни деца с максимален процент увреждане – 90%. Това според родителите ще доведе до корупционни практики.

Източник:ПИК


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup