ТОП-НОВИНИ

Докъде се докарахме: Българка отиде на другия край на света за да спаси сина си от нашето здравеопазване (ВИДЕО)

1481094930-clipboard03
Една майка на дете с увреждания е намерила изход от трудностите – избягала е от България, за да спаси сина си. Тя се оказва не политически или икомочески емигрант, а здравен, разказва Нова телевизия.

Животът на Елена се преобръща през 1996 г., когато се ражда сина й Виктор. Всичко в бременността й е нормално… до самото раждане. Детето не получава достатъчно кислород и това му нанася непоправими щети. Едва диша и никога няма да може да гълта нормално през устата.

Така за Елена започва реалността на майка на дете с увреждане в България. През всичките 10 години Елена проучва къде да емигрира, за да спаси детето си. През 2006 г., когато е на ръба на отчаянието, късметът проработва. Печели зелена карта за страната на неограничети възможности, дори и за деца като Виктор. Избира Синсинати, защото е проучила, че там е най-добрата детска клиника.

Само след шест месеца той вече е различен. Следват операции и най-важното – вече се храни. Виктор вече ходи на нормално училище. Има приятели, посетил е „Дисниленд” и даже е лятал с балон.

 

Видеото тук

 

Източник:БЛИЦ


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup