ТОП-НОВИНИ

Ако внезапно получите главоболие или очите са ви много уморени, това е техниката, с която ще се избавите за секунди от болката

9-nachina-da-sprem-glavobolieto-bez-hapcheta

Съществуват огромен брой техники на масажиране за отпускане на човешкото тяло. Повечето от тях са извънредно ефикасни.  Те не само спомагат за подобряване на нашето здравословно състояние, но и ни карат в същото време да се чувстваме страхотно. Проблемът е, че повечето от тях изискват доста свободно време, пари и помощта на обучен специалист.

Източната медицина отдавна е открила, че натискът и стимулирането върху определени точки може да ни помогне да се справим с различни видове болка и даже с психическо натоварване и стрес. Именно на този принцип се базира акупунктурата.

За ваш късмет, ние сме открили прост метод, който би могъл да окаже същия благоприятен ефект върху тялото ви, без да е нужно да прибягвате до скъпо струващи масажи. Сигурно ви се е случвало от време на време, на някакво подсъзнателно ниво, да почувствате нужда от масажиране на областта между веждите си.

Е, оказва се, че инстинктите ви, не ви заблуждават. Масажиране в тази област на тялото подобрява концентрацията, намалява напрежението, избавя от главоболиеи релаксира очите ви (особено ако сте стоели дълго време в пред компютър). Практикуващите китайска медицина също са убедени, че при масажиране на тази точка се подобрява силата на интуицията на човек.

 

 

Какво трябва да направите?

Какво се случва при масажиране на тази точка от челото ни

Какво трябва да направите?

Просто натиснете леко върху точката между веждите си и преместете пръста си нагоре на разстояние около 3 см във вертикална линия. Окажете натиск върху тази точка за около 45 до 60 секунди. Няма да е нужно да чакате дълго за да почувствате резултата.

Специалистите обясняват, че тази процедура активира област от мозъка, която от своя страна спомага за намаляване на нервното напрежение. Това също подобрява външния вид на кожата, особено около очите и устата и подпомага регенеративните процеси.

Така че, ако внезапно получите главоболие, или очите ви са уморени след дългия работен ден, вие вече ще знаете какво да направите пише zajenata.bg!

 

Източник:Лекувай.бг


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup