ТОП-НОВИНИ

ТОТАЛНА ЧИСТКА! Путин с масови уволнения на висши фигури в службите!

Владимир Путин продължава с чистките: Уволни всички висши служители от спецслужбите, получили научна титла от руската Академия на науките

Руският президент Владимир Путин освободи от длъжност всички служители на собственото си Управление към президента на Русия, Федералната служба за безопасност Министерството на отбраната и МВР, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Този път повод за отстрелването е получаването на научни степени от служителите от Руската академия на науките. В края на миналата година Путин предупреди, че на тези хора „ще им бъде предоставена възможност да се занимават с научна работа, щом това ги влече”.

Сред уволнените са заместник началник на Управлението на делата на президента, началник на регистрацията и архивите на ФСБ, началник на Главното военно-медицинско управление на Министерството на отбраната и заместник-министър на МВР.

В заповедите за освобождаване е записано, че служителите „напускат по собствено желание”, само на един от генералите мотивът е заради достигната пенсионна възраст.

 

 

източник:ПИК


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup