ТОП-НОВИНИ

Румен Овчаров хвърли бомбата: Има инвеститор, който иска да прави АЕЦ „Белене“, идва от Запад

Румен Овчаров хвърли бомбата: Има инвеститор, който иска да прави АЕЦ "Белене", идва от Запад

Румен Овчаров хвърли бомба в ефира на Нова телевизия. „В момента има частен инвеститор, който иска да прави „Белене“. Но от министерството си мълчат за това нещо, защото не им изнася. Викнете министърката на енергетиката и я питайте за това нещо“, каза Овчаров. Той отсече,че единственото, което ще каже за тази оферта е,че инвеститорът идва от Запад и „офертата хич не била лоша“.

Спецът по енергетиката обясни,че трябва да се вдигне мораториума върху АЕЦ „Белене“  от сегашното Народно събрание“, защото ако това не се направи още шест месеца държавата ще плаща пари по този проект.

„През последните шест месеца Томислав Дончев, Борисов и Теменужка Петрова твърдят, че търсят инвеститор, сега нека да кажат какво се случва”, каза още бившият икономически министър.

Овчаров беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото „Белене“. Той коментира, че щетите за страната ни по проекта настъпват след спирането му. „Виновни са тези, които спряха проекта”, категоричен беше той.

Бившият енергиен министър допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него, или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му. Според Овчаров въпросът е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта.

 

 

 

източник:ПИК


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup