ТОП-НОВИНИ

Срив на цените на имотите в Гърция: 20 000 евро за 70 квадрата около центъра на Атина

Атина, Гърция
Над 200.000 жилища, са обявени за продажба в цяла Гърция, като техният брой се е увеличил с 25% в сравнение с две години назад, сигнализират агенти по недвижими имоти, пише в. „Български новини“.Този бум на продажби е регистриран заради невъзможността на хората да плащат непосилно високите данъци. Около 99 000 жилища са обявени за продажба в Атина и Солун, а броя за цялата страна приближава до 110,000.

Въпреки това, според президента и главен изпълнителен директор на сайта за недвижими имоти E Real Estates, Темистокъл Бака, има собственици, които имат намерение да продават, но без да го декларират. Ако към тях се прибавят и строителите, тогава имотите за продажба надхвърлят 200 000, уточни още той.

Според проучване на в. „Български новини“, цените на имотите в центъра на Атина са изключително ниски в сравнение с предишни години. Жилище от 70 кв.м. н приличен централен квартал може да се намери и за 20 000 евро.

Друг парадокс, който се наблюдава е, че доста от жилищата, които се дават под наем по центъра на Атина, собствениците ги предлагат само срещу плащане на ток, вода и жилищен данък, без плащане на друг наем.

Източник:БЛИЦ

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup