ТОП-НОВИНИ

Кой е комплексиран?! България или Франция… Че те отдавна са забравили ноември 1993-а, а ние сега само им се пречкахме по време на тренировката

Кой е комплексиран?! България или Франция… Че те отдавна са забравили ноември 1993-а, а ние сега само им се пречкахме по време на тренировката

Кой е комплексиран!? България или Франция… Че те отдавна са забравили ноември 1993-а. А ние постоянно им го натякваме. Някакъв положителен спомен от преди 23 години още ни топли. Тогава сме ги били победили. Дреме им на французите. Попсували след мача, пили по вино и толкова.

А ние все: „Помните ли 1993-а…“ И какво да го помнят франсетата. Че голяма част от играчите, които сега са в националния отбор на Франция, или не са били родени тогава, или са били бебета.

Все пак да припомним за ноември 1993-а: Любо Пенев извежда Емил Костадинов и той бележи за 2:1. Бием Франция там, с което се класираме на световното в САЩ.

И този светъл спомен ни топли и до днес. А какво стана след това в тези изминали 23 години… Франция стана европейски и световен шампион. А ние – радваме се на успехи – че играехме на европейско… Но споменът, ах този спомен. С него ще си живеем, с него ще си умрем.

Сега Франция ни би в световната квалификация с лекота с 4:1. Случайно поведохме в резултата, а после взехме да си вярваме, че може нещо да направим.

И ще завършим така. Откровението на нашия капитан на националния отбор Светослав Дяков след загубата: „Опитахме се да играем футбол…“

Я пак!? Опитва ли сме се да играем футбол. Ето в това е разликата след 23 години. Някои се развиват и играят футбол, а ние все още се опитваме.

Явно вчера националите са били на терена, за да пречат на тренировката на Франция.

Па белким да сме прихванели нещо и от тях…

 

източник:ПИК


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup