ТОП-НОВИНИ

Каракачанов: Странджа е подходяща за бежански лагери – безлюдно е, със стари казарми и е до границата!

Автор: Лъчезар Лисицов

Заради конфликтите с мигрантите центровете трябва да се изведат от градовете, категоричен е лидерът на ВМРО

147402697277811

Кандидатът за президент на Патриотичния фронт и „Атака” Красимир Каракачанов смята, че центровете за прием на имигранти следва да бъдат изведени от гъсто населените места и одобри идеята такива да има в района на Странджа.

Припомняме, че преди дни от МВР съобщиха, че се проучват 5-6 района за изграждане на нови лагери за имигрантите. Причината е, че сегашните центрове са запълнени почти на 100 процента.
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза пред „Флагман”, че Странджа е сред проучваните места.

Красимир Каракачанов отхвърли упреците на Бъчварова, че протестите, които се организират днес заради имигрантите, се правят с предизборни цели. Той каза, че от партията му говорят на тези теми от години с едни и същи тези.

След това Каракачанов обясни защо според него лагерите за имигранти следва да бъдат изведени от населените места и да са близо до границата.

„Нормално и логично е това, което е направила Австрия. В техните градове няма подобни центрове. Всичко е изнесено до границата – лагери от закрит тип. Тези хора си получават необходимите нормални условия за живот, но са далеч от населените места, за да нямат съприкосновение с местни жители и да няма проблеми”, каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов одобри искането на Бойко Борисов общежитието в Харманли да е от закрит тип, но и добави, че това не е достатъчно.

„Това, което беше поето от страна на премиера като ангажимент в Харманли, е правилно. Но същия го проблем го има и в София – и не само в „Овча купел”. Същото е и на „Военна рампа”, същото е и във „Враждебна”. Вижте какво става в центъра на София. Всеки ден има хайки на полицията, които прибират незаконни имигранти. Обаче след 2-3 дни те отново се появяват, или се появяват други. Логично е, нормално е държавата да изнесе тези лагери извън населените места, за да няма съприкосновение, за да няма конфликти, за да няма проблеми.”

След въпрос на „Флагман” – дали районът на Странджа като по-безлюден е подходящ за такива центрове, Каракачанов отговори: „Аз ви казах какво видях в Австрия. Там лагерите са по границите, по границите! Далеч от населени места, с всички нормални условия. Специално по границите на България, особено където е по-малко население, има много бивши поделения, казарми, които могат да бъдат оборудвани със същите тези пари, за които премиерът Борисов настоява (160 млн. евро от Европейския съюз – б.а.).”

Пред „Флагман” финансовият министър Владислав Горанов каза по отношение финансирането на новите бежански центрове, че се надява това да стане именно с парите от Европейския съюз.

От своя страна днес Румяна Бъчварова отново коментира темата. Тя бе попитана кога ще се открият нови бежански центрове. „Веднага щом стане ясно, ще ви информираме. В момента правим проучвания, като искам да кажа, че искаме да направим временни центрове за настаняване, не постоянни сгради, в които да пребивават бежанците. Да можем да реагираме на тях според натиска. Когато той спадне, те няма да бъдат експлоатирани. А когато има увеличаване на натиска, много бързо да можем да реагираме.”

източник:/www.flagman.bg/

loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup