ТОП-НОВИНИ

Мигрантите в „Овча купел“: България е една голяма мафия (ВИДЕО)

Насроченият за тази вечер протест на националистическите партии ВМРО, НФСБ и „Атака“ ще се проведе пред центъра за бежанци в столичния квартал „Овча купел“. Мигрантите, настанени в приемния център пък наблюдават полицаите и протестиращите, които започват да се събират, носейки български знамена, и не разбират какво се случва, информира NOVA.„Не знаем защо не ни харесват. Ако хората имат проблем с нас, нека да знаят, че ние няма къде да отидем. Ние сега живеем тук. Това е нашия дом. Ако сме престъпници, нека правителството да ни накаже и да ни вкара в затвора. Нали имате прокурори и полицаи“, каза един от обитателите на центъра.

Друг от мигрантите пък споделя: „Бях за една година в Австрия и после ме върнаха тук. Не ми харесва тук, защото има голяма мафия. Постоянно идват да ни бият. България е една голяма мафия“.

В същото време жителите на „Овча купел“ имат същите искания като протестиращите, но отказват да се включат в митинга тази вечер.  Те обаче описват какво е да съжителстваш с мигранти. „Нарушаване на обществения ред. Много лоша хигиена, сбивания между тях, крясъци. Когато се събират на групи, започват да подвикват на жените, свиркат, нецензурни реплики и това не е нормално като ежедневие”, на мнение е Оля Върбанова.

„Чувствам се силно отвратен от начина на живот на тези хора и това, че институциите не вземат мерки”, казва Ангел Стефанов. Хората изложиха и причините си да не се включат в протеста. „Смятам, че е предизборно използване на ситуацията”, каза Върбанова.

Неда, която също живее в квартала пък няма да се включи, защото се опасява от отмъщение от страна на бежанците: „В центъра има деца, защо да им викаме под прозорците? Някой може да се ядоса, да иска да си отмъсти, протестът ще свърши и ние ще сме първите, които ще срещнат хората от общежитието”.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Конрера пък, който е на протеста обясни: „И без да има протести, те се бият и избиват.

Не може да се съобразяваме с кефа на някой от другия край на света.

Но има нещо друго – трябва да сме наясно, че този проблем ще се реши с политическо решение. Хората обаче се притесняват да са сред нас, защото протестът се политизирал – ами няма друг начин“.

А междувременно часове преди протеста полицията взе мерки протестът да протече без провокации.

„Няма да се допускат граждани на голямо разстояние от дома. Тези в дома пък няма да са пускани да излизат, за да няма сблъсък между тях. Всяка агресия води до обратна агресия. Неслучайно те ходят на групи и са готови на самоотбрана при всяка една външна атака”, казва директорът на СДВР Младен Маринов.

Източник:БЛИЦ

 


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup