ТОП-НОВИНИ

Не, не е Виетнам, а Сирия… Вижте жертвите на напалма (СНИМКИ 18+)

Алепо , Сирия
Докато в западния свят се вълнуваме за бежанската криза и дискутираме как да спрем продължаващата вече над 5 години война в Сирия, то там растат деца, видели само лицето на войната. Деца, за които не само детството, а и целият им живот, минава под знака на тътена на оръжията.Всекидневно в Сирия загиват деца. И сякаш годината не 2016 г., а сме се върнали назад във времето и изскачат образи от виетнамската война. Причината – поредните бомбардировки над провинция Хама, които отнеха живота на 25 цивилни и пратиха редица деца в болница, пише dnes.bg.

В Twitter д-р Захер Сахлул споделя снимки от ужасните последици, които бомбите с възпламенителна течност, оставят върху крехките телца. Дете, седнало на легло. Без коса, без дрехи, с ужасни рани и обелена кожа.

Коментарът на доктора е недвусмислен: „Това не е жертва на американски напалм във Виетнам, а сирийско дете, жертва на напалма на Асад в Хама“.

Други снимки показват още деца, също засегнати от бомбите.

Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че серия бомбардировки са убили най-малко 25 цивилни, сред които 6 деца. Според тях именно бомби с напалм са били спуснати над провинция Хама.

След атаките в мрежата се разпространи и видео, на което местни третират раните на малко дете, налагайки го с бяла кал.

Липсата на медицински консумативи налага лечението с подръчни материали. Един активист разказва пред британския „Телеграф“, че местните вече знаят, че трябва да се действа с кал, а не вода, защото така става по-зле.

А бомбите с напалм си падат. Хората ги наричат „огнени топки“, защото те се възпламеняват още във въздуха.

Течността гори при 2200 градуса по Целзий, а огънят трудно се потушава. Изгарянията са ужасяващи.

Източник:БЛИЦ

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup