ТОП-НОВИНИ

Росен Петров: Има ли още някой, който да се съмнява, че Европа е във война ?

 

5c2339345d443021a76becb55a372df1

Решението на Франсоа Оланд да мобилизира всички служили под флага на френската армия и жандармерия след снощния атентат в Ница означава, че на практика страната е в състояние на война. А и въобще има ли още някой, който се съмнява, че цяла Европа де факто е във война, тъй като никой не знае къде може да е следващия атентат – коментира говорителят на БДЦ Росен Петров.

Какво още трябва да се случи, за да проумеят световните лидери, че само със съпричастност не се води борба с тероризма, а е необходимо да се преодолеят всички различия помежду им и да се предприемат решителни действия срещу радикалния ислямизъм, за да бъде спрян терора. Европа трябва да се събуди от криворазбрания либерализъм – убеден е депутатът от БДЦ.

Ислямисткия тероризъм е най-страшната форма на терор, защото, докато в миналото атентатите на Ирра и Ета, бяха насочени предимно към представители на властта, то тези на Ислямска държава пренасят в жертва невинни хора – сподели Росен Петров.
Според него атентатът в Ница напомня на този от 11-ти септември в САЩ. Тогава никой не предполагаше, че пътнически самолети могат да се превърнат в оръжие в ръцете на терористите, така както и сега никой не мислеше, че вместо взривена бомба, могат да бъдат нанесени такива тежки поражения с един обикновен камион – обясни Росен Петров.

Извратената изобретателност на терористите минава такива граници, че противодействието срещу тях става все по-трудно. Дано противниците на подготвяния български антитерористичен закон, който дава повече правомощия на армията и службите за сигурност, осъзнаят, че техните псевдо либерални доводи нямат нищо общо със жестоката реалност, в която живеем. Не бива да забравяме какво се случи само в рамките на няколко месеца, касапницата в Париж, Брюксел, Истанбул, Ирак, Бангладеш и снощи в Ница. Ако цивилизованият свят не вземе радикални мерки срещу тероризма, просто ще се превърнем в очакващи поредния атентат и вълната от съпричастност след него – каза още Росен Петров.

 

 

Източник:епицентър


loading...
loading...

Коментари

коментара

Close