ТОП-НОВИНИ

УНИКАЛНО! Антонио Бандерас, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс пристигат в България! Вижте кога!

УНИКАЛНО! Антонио Бандерас, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс пристигат в България! Вижте кога!

Ще се проведе 10-часов благотворителен концерт в подкрепа на децата, жертви на войни и агресия.

Националният стадион „Васил Левски“ в София ще събере на 1 октомври на едно място десетки музикални и филмови звезди от цял свят за 10-часов благотворителен концерт в подкрепа на децата, жертви на войни и агресия. Това съобщи организаторът на събитието – фондация „Мир за теб, мир за мен“.

До момента участие са потвърдили и дори вече има подписани договори с някои от тях световни звезди като Мик Джагър, Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, както и актьорите -музиканти Джони Деп, Антонио Бандерас, каза Живко Ботев, председател и основател на фондацията. Сред останалите популярни изпълнители са ветераните от бандите „Ийгълс“, „Ърт, Уинд енд Файър“, както и китаристът Слаш.

Концертът ще бъде излъчван в над 50 държави на петте континента..

Над 30 години след Live Aid`85 цветът на световното музикално и филмово изкуство се обединява в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия. Събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец, под надзора на ООН, ЮНЕСКО и Върховният комисариат на бежанците към ООН, каза Ботев. Той уточни, че някои от участниците в концерта вече са обявили намерение да дарят лични средства за каузата.

Live Aid се проведе през 1985 г. едновременно на стадионите „Уембли“ в Лондон, „Джон Ф. Кенеди“ във Филаделфия и редица други в Япония, Австрия, Австралия, Германия и Съветския съюз, обединявайки милиони зрители и дарители от цял свят около каузата за преодоляване на глада в Африка.

За патрон на събитието в София е поканена генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Концертът е около датата, на която се очаква общото събрание на ООН да вземе решение кой да оглави организацията. Бокова е сочена сред фаворитите за поста.

Концертът няма нищо общо с избора на г-жа Бокова, целта е набирането на средства за нуждаещите се деца, жертви на войните по света, изрично посочи Живко Ботев. „Ако г-жа Бокова бъде избрана на този пост, то първата й публична проява като генерален секретар на ООН ще бъде именно в родината й. Какво по-хубаво нещо от това“, допълни той.

 

 

Източник:Би Нюз


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup