ТОП-НОВИНИ

Гласят протеже на Плевнелиев за шеф на Народния

2222

 

Актьорите от Народния театър са на нокти, след като стана ясно, че режисьорът Григор Антонов е гласен за шефското кресло на академичната трупа. Това е най-обсъжданата тема в гримьорните на раздираната от клюки и интриги институция.

Антонов е президентски съветник по културата, син на бившия шеф на контраразузнаването Арлин Антонов и съпруг на актрисата Александра Василева (украинката от ”Седем часа разлика”), която също играе на сцената на Народния.

Другите двама кандидати за директорския пост, подали документи за конкурса в Министерството на културата, са режисьорът Бойко Богданов и актьорът Мариус Донкин. В гилдията смятат за пълен абсурд комисията да допусне до най-авторитетното театрално кресло ексцентричния Богданов, известен с неуравновесеното си поведение. „Истеричните му изстъпления пред нас няма да минат”, коментират примадоните в трупата. Мераците на Донкин според колегите му пък нямат особена тежест и шансовете му също са нищожни.

Актьорите са убедени, че конкурсът се прави за Антонов, а в налагането му съзират дългата ръка на президента. Според тях Плевнелиев на изпроводяк искал да уреди на топло местенце съветника си по културните въпроси.

„Кой е този Григор Антонов?! С какъв акъл иска да става част от трупата на театъра! Той дори не се е доказал като творец. Никой не знае, че има такъв режисьор, освен жена му. Ако ни го натресат за директор, просто не знаят какво ги чака. Този път се вдигаме на стачка! Писна ни да се гаврят с нас”, негодуват артистите. И припомнят, че въпросният режисьор Антонов е поставял два спектакъла в Народния, и двата преминали с огромен неуспех.
В трупата са възмутени и от друго. Преди да си подаде документите в министерството, Григор Антонов отишъл да иска позволение от Александър Морфов, за да си осигури гърба му.

Народният театър е без титуляр от края на 2014-а, когато Павел Васев се пенсионира. В момента финансовият директор Милица Трайкова дели отговорностите за трупата с главния режисьор Александър Морфов.

Напоследък в театъра цари тотална анархия. „За пръв път нямаме програма за новия есенен сезон. Нямаме представа какво ще работим през септември”, оплакват се актьори.
 

 

 

 

източник: РЕТРО


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup