ТОП-НОВИНИ

Добре дошли в бъдещето: Руската армия удря с невидими танкове! /ВИДЕО/

20160228.ioklvozxua

 

 

Започнали са изпитания на 20 нови танка „Армата“ с уникални свойства. Това съобщава РСН, като се позовава на заместник директора по спецтехниката на корпорацията „Уралвагонзавод“ Вячеслав Халитов

По думите му те имат 4-степенна система на защита, която няма аналог в света и на практика противникът не може да ги открие.“Ние използваме GALS-технологии, сързани със защитата на машината чрез специално покритие и създаване на светлоотразяващи повърхности, за да не може да бъде определено що за обект е това в различните диапазони – радиолокационния, инфрачервения и оптичния“, обяснява Халитов. 

Новият модел има и уникалната способност да унищожава приближаващите се към него снаряди още по време на полета им. За това отговаря т.нар. система за активна защита Hardkill.

„С нейна помощ унищожаваме подлитащите боеприпаси, в случай, че противникът е открил танка и е изстрелял към него противотанкова ракета или някакъв друг снаряд“, уточнява експертът.

Благодарение на третото ниво на защита вражеският снаряд може да бъде унищожен, ако е преодолял първите две нива. Задачата на четвъртия защитен слой е да запази екипажа и техниката.

В момента на изпитания са подложени моделите Ш-14 и Т-15, които ще постъпят на въоръжение във войските през 2016-17 г., допълва представителят на ръководството на „Уралвагонзавод“.

Халитов подчертава, че в НАТО и САЩ са сериозно обезпокоени от новата руска техника, тъй като на Запад в близките 8-10 години няма да могат да направят аналог на „Армата“.

 

 

 

 

Източник:Блиц

 


loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup