ТОП-НОВИНИ

Потомци на Райна Княгиня поискаха от ДПС да целунат знамето „Смърт или свобода” (ВИДЕО)

София, България
Правнукът на Райна Княгиня Здравчо Здравчев поиска от ДПС да докажат, че вярват в думите си за „делата и заедността” и да целунат знамето, което тя е ушила – „Смърт или свобода”. В „Тази сутрин” по bTV той и другият потомък на Райна Иван Филов заявиха, че не само техните, но и чувствата на българите са накърнени след изпълнението на песента за прабаба им на турски.По думите на Здравчев, ако ДПС действително приемат, както заявиха в парламента, че това знаме е тяхно знаме, те трябва да го целунат.
Филов от своя страна обясни, че след разпространяването на песента за Райна Княгиня на турски, изпълнена на откриване на предизборната кампания на ДПС в Исперих, първи възмутени са му се обадили дъщерите и зетьовете му. Те са поискали потомците да реагират, „за да се спре тази гавра с името на нашата баба”.

Според двамата правнуци на Райна Княгиня не е случаен изборът точно на тази песен за част от предизборната кампания на партията. Отбелязаха, че не искат да застават срещу никоя партия, но ДПС трябва да докаже думите си с дела.

източник:БЛИЦ

loading...
loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup