ТОП-НОВИНИ

Путин към световната общност: Всички да застанат зад Асад срещу „Ислямска държава“

Душанбе, Таджикистан
Русия ще продължи да оказва военно-техническа помощ на Сирия в борбата с терористичната групировка „Ислямска държава“ и призовава цялата световна общност да се присъедини към нея, заяви във вторник президентът Владимир Путин по време на заседание на Организацията за колективна сигурност в Душанбе.„Ако Русия не поддържаше Сирия, то ситуацията в тази страна щеше да бъде още по-лоша, отколкото в Либия, и потокът от бежанци щеше да е още по-голям“, добави той в столицата на Таджикистан.

Подкрепата за законната власт в Сирия не е свързана с масовото бягство на бежанци от страни като Либия, Ирак, Йемен, Афганистан и редица други държави, добави той, цитиран от РИА „Новости“.

Освен това в изказването си Путин призова „да се проведе пълна инвентаризация на натрупалите се проблеми и разногласия“. На основата на такъв анализ може да се започне обсъждане на принципите на устойчивото политическо развитие, „да се поднови реалното обсъждане на темите за създаване в Евроатлантическия регион на система за равнопоставена и неделима сигурност“.

„В ОССЕ и други международни организации трябва да се съгласуват юридически задължителни гаранции за неделимата сигурност на всички държави, да се спазват базови принципи на международното право: уважение на суверенитета на държавите, ненамеса във вътрешните им работи, недопустимост на подготовката на антиконституционни преврати, на поощряването на радикални и екстремистки сили“, добави президентът на Русия.

източник: БЛИЦ

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup