Първата дама Десислава Радева да не се прави на Людмила Живкова и да не закача децата ни

публикувана на 13.11.2017
Преди време се пошегувах, че Десислава Радева, "първата дама", се изживява като Людмила Живкова.Май ще се окажа прав.
Из медиите циркулира нейно писмо до директори на училища във Велико Търново, в което тя чисто и просто ги уведомява, че ще прави среща с ученици от старопрестолния град и те са длъжни да подсигурят публика. Дори е определила ден и час на срещата - 9 ноември от 12 часа.Вероятно според както им е удобно на нея и президента.
Оказва се, че г-жа Радева е основала фондация - "Живата вода на България". И в рамките на дейността на тази фондация възнамерява да образова младото поколение, да събеседва с деца, да ги приучава на културни и цивилизационни ценности. За целта като апостол ще обикаля родината, а даскалите ще се грижат за масовката и всенародния ентусиазъм.
Живата вода...Потресаващо. Веднага лъха на окултизъм, асамблейщина, Ванга, Рьорих, единство, творчество, красота, мислете за мен като за огън.
Тази жена наистина си е повярвала - смешно, но и опасно. Това вече е духовна претенция, маниакалност, не е като да се снима за корицата на "Ева".
На въпросната среща в търновското училище "Емилиян Станев" Десислава Радева е извършила нещо наистина безпрецедентно - изгонила е учителите и директорката, защото искала да говори с децата сама. Без чуждо влияние. Назовала себе си "медиатор". Между децата и...И какво, кого? Господ, секта, партия, президент, кауза? Не е съвсем ясно, важно е да се задоволи егото й.
Учителите са се подчинили и са напуснали, зарязвайки питомците си. Как няма да се подчинят - нарежда им цяла президентша, те припознават държавата в нейно лице. Наплашени женици с мизерни заплати от провинцията, "голямото добрутро" им дошло на крака...
Моралният, а и законов казус тук е има ли право Десислава Радева да беседва с малолетни (децата са били от 5 до 12. клас) в отсъствието на родители, настойници и учители. Къде е била директорката, защо е излязла?
Уведомени ли са били родителите? Каква е позицията на образователното министерство? Откъде, например, да сме сигурни, че Радева не е изнасяла политагитация?
И коя е изобщо тази Десислава Радева, че да се среща с български ученици по спуснати от самата нея програма и график? Как така "дискусията" се провежда в учебно време, вместо кои учебни часове? Може би вместо "час на класния"?
..

Популярно