Не бързайте да слабеете! Цифрите на кантара могат да бъдат лъжовни – ето как наистина се мери тегл

публикувана на 13.11.2017
Кантарът е предмет, цифрите върху който могат да развалят настроението на една жена за целия ден. Повечето от нас всяка сутрин, скачайки от леглото, се втурват към везната, за да проверят колко тегло са загубили , дори ако това са само 300 грама.
А случвало ли ви се е да пазите изтощителна диета в продължение на няколко дни,а показанията на кантара да не се променят или да станат още по-високи? Днес решихме да ви разкрием каква е причината и да ви дадем отговор на въпроса дали да вярваме на цифрите, показани от кантара.
Как да измерим правилно теглото си
Как да измерим правилно теглото
Нека си представим жена, чиято мускулна маса тежи 45 килограма, а мазнините – 15 кг.
Като цяло, теглото й е 60 килограма, но някак си кантарът показва ту 57 кг, ту 64 кг. И най-важното – тя не е променила нищо в своя режим и диета. Повечето разчитат на кантара като последна инстанция по въпроса за загуба на тегло , без да анализират състоянието на тялото си като цяло.
За да се измери реалното тегло , трябва да се вземат предвид редица фактори.
Фактори, влияещи върху колебанията на теглото
Най-важният от тях е количеството на водата . Организмът с всякакви средства се опитва да поддържа водно-електролитния баланс , следователно, колкото по-малко течност му подавате, толкова повече той я задържа, за да функционира правилно.
Ето защо ви става лошо при високи температури. Щом се появи дъждец или стане малко по-студено, тялото веднага „отдава“ литри течност, тъй като в момента не са му необходими.Как да измерим правилно теглото си
..
Източник: http://lifebg.net/19...

Популярно