16-годишен пловдивчанин се почувства унизен в магазин! Кой е виновен?

публикувана на 13.11.2017
Младежът пазарувал с раница, а охранителят извършвал рутинна проверка
Да те набедят за крадец в хранителен магазин? На всеки се е случвало поне веднъж някой сърдит охранител да постави честността му под съмнение и да пребърка чантата му в търсене на открадната вещ.
В повечето случаи затова сме си виновни самите ние, тъй като унесени в пазаруването влизаме от магазин в магазин и забравяме, че носим чанти или стоки, които трябва да декларираме. Без значение от вината, „пребъркването” винаги е неприятно.
За подобна история ни разказа читател който се почувствал унизен в супермаркет в града. 16-годишният пловдивчанин пазарувал в супермаркет „Лекси”, който се намира в търговски център Гранд.
Младежът бил в магазина в късния следобед на 7 ноември, чакал на една от опашките на касата, когато един от охранителите се приближил до него и започнал да му рови в чантата, където намерил отворена вода и дъвки. Започнал да вика на момчето и въпреки неговото обяснение скандалът не стихнал. Всичко това се разиграло пред погледа на десетки пазаруващи.
Потърсихме и гледната точка на веригата „Лекси”. След направена проверка от тяхна страна те не установиха нарушение и заявиха, че техният служител е действал спрямо правилата на магазина, които са обявени на няколко места в сградата.
„Основно правило в магазина е, че трябва още на входа да се декларират вещи, закупени от други места. Освен, че правилото е записано на няколко места в магазина, постоянно се обявява на уредбата.
Въпреки това, хората постоянно го нарушават и влизат с големи чанти, сакове и раници. Тук идва работата и нашите охранители, които са задължени да проверят какво има в тези раници.
Проверихме и конкретния случаи, като на записите се вижда, че охранителят спокойно е поискал раницата на момчето и му обяснява, че трябва да се декларират вещите. Няма как да влезеш с голяма раница в магазин и да не очакваш да те проверят”, коментират от магазин „Лекси”.
Ето и какво разказа 16-годишното момче:
..
Източник: https://trafficnews....

Популярно