Тотален геноцид! ГЕРБ предлага: Болните да си плащат, ако боледуват, безработните, ако ги уволнят!

публикувана на 13.11.2017
Още една новина попари българите.
В проектобюджета догодина е заложено първите три дни от болничните отново да се плащат от работодателите, обаче в намален размер. Вместо досегашните 80 процента, фирмите ще плащат само 50% от заплатата на болния, а НОИ ще поема плащанията от четвъртия ден нататък и ще дава по 80%, както е в момента.
Това се правело да бъде облекчен бизнеса и да не дава излишни пари на хора, които не са на работа. В същото време било мярка срещу фалшивите болнични, обясняват депутатите.
А срещу реалните? Там обяснение няма.
В България грижата за човека се измести в грижа към работодателя. Той трябва да бъде защитен от боледуващи, от жени в майчинство, от хора, които получават кризи и трябва да се лекуват, от инвалиди и всякакви „кърлежи“ на гърба на честните бизнесмени, които им пречат да трупат пачки.
Хората, загубили работата си, също ще бъдат подложени на рестрикция. Обезщетение за безработица ще получават само тези, които се били осигурявани поне 12 месеца през последната година и половина.
Досега този срок беше 9 месеца. Държавата очаква само от тази промяна да направи 63 млн. лв. икономия. Отделно, за да се получава обезщетение, уволненият или съкратеният трябва да имат 15 години стаж, за да вземат пълния размер, а не 12, както беше досега.
И то 15 години стаж след 2001 година! Предишният не се брои, а най-рисковата група – по-възрастните работещи са тотално прецакани.
Пенсиите няма да се вдигат повече догодина, освен на 1 юли с 3,8 процента, както е прието от няколко години. Така минималната ще стане 207 лева, а не 300, а обещанията на Патриотите ще останат в кошчето за боклук. През ръцете ще бъдат ударени и тези, които са работили в тежки условия и имат право на ранно пенсиониране. Докато не навършат необходимата възраст, за всяка липсваща година ще им се взема по 0,4 процента от пенсията.
..
Източник: http://www.budnaera....

Популярно