ТОП-НОВИНИ

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЪПНЕ В ОЧАКВАНЕ: Бойко Борисов разкри какво ще се случи с взривоопасните цистерни!

Бойко Борисов след заседанието на Кризисния щаб: Няма информация за нови жертви

Никой да не влиза в периметъра на Хитрино, утре започваме една по една да отваряме цистерните с гориво. Дотогава нищо повече не мога да кажа, изчакайте до утре в 9 часа. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов след заседанието на Кризисния щаб, създаден след взрива в Хитрино.

„Нямаме информация за нови жертви, въпреки че там има хора с кучета от червен кръст. До утре ще продължаваме да обливаме цистерните, за да не се взривят, работим и ще работим и през нощта”, допълни той.

Според него, прокурори и следователи ще продължат на работят, за да изяснят причината за взрива и да се потърси отговорност за виновните, ако такива се установят. За хората, останали без жилища, ще бъдат осигурени фургони временно.

„Ще се търсят начини да се дадат на общината в Хитрино допълнителни средства и ще осигурим достатъчно пари, за да възстановим щетите. За това вече съм говорил с финансовия министър”, допълни премиерът в оставка.

Главен комисар Николай Николов отрече да е имало закъснение на пожарните, след подаване на сигнала. Според него, колите са били на 17-та минута, а не след час.  Стана ясно още, че не се издирват изчезнали хора, които е възможно да са под руините.

 

 

 

източник:ПИК


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup