ТОП-НОВИНИ

Социолог с мрачна прогноза за представянето на РБ на изборите, ето какво сочат данните и за другите партии!

1481113594-iuliij-pavlov-dps-moje-da-nakloni-veznite-na-prezidentskiq-vot-408735
В момента електоралните позиции на ГЕРБ и БСП са силно сближени. Разликата е под 2 процента и преднината на ГЕРБ е минимална. Това обясни социологът Юлий Павлов, ръководител на Центъра за анализи и маркетинг, предаде БНР. Той прогнозира евентуалното разположение на силите в следващото Народно събрание:

ДПС ще имат стабилно представителство от около 30 депутати, Обединените патриоти също, Реформаторският блок е на ръба, Марешки е твърдо вътре, ако не се явява Слави Трифонов. Ако се яви Слави Трифонов и РБ, и Марешки са отвън, а Трифонов има всички шансове да получи едно парламентарно представителство, съизмеримо с това на ГЕРБ и БСП.

Запитан съдбоносно ли е съставянето на кабинет в рамките на този парламент, Павлов посочи, че за една част от депутатите това е съдбоносно, иначе в следващия парламент те ще влизат само с пропуск за посетители, затова те се опитват да удължат живота на 43-тото НС.

Вече година според Павлов сме свидетели на агония с правителство на малцинството и все по-намаляваща подкрепа, както и с пазарлъците за прокарване на отделни законопроекти с подкрепата на случайно присъстващи в парламента депутати.

ГЕРБ получиха европредупреждение, че подобни националистически и популистки партии не са добре приети, още повече да се прави правителство с техен мандат, отбеляза Павлов по повод заявената неотдавна позиция от страна на ГЕРБ за подкрепа на кабинет на Патриотичния фронт.

Относно въвеждането на мажоритарна избирателна система според резултатите от референдума, социологът заяви, че от тук нататък работа на сегашния парламент е да даде посоки, да се допита до експерти и да приеме обвързващо решение за промяна на избирателната система с въвеждане на мажоритарна компонента.

 

Източник:БЛИЦ


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup