ТОП-НОВИНИ

Гнусно: Варненец сигнализира за миши фекалии в ученическа закуска

1481094200-wger
Ученик откри миши фекалии в безплатната си закуска. За това сигнализира родител на детето. Животинските екскременти са били открити в опаковката на закуска тип курабия със захар, която детето донесло от училище, се посочва в сигнала, подаден онлайн в Регионалната здравна инспекция във Варна, чрез форума за мнения, препоръки, оплаквания и информация.

Родителят настоява фирмата, която осигурява безплатните детски закуски на ученици от първи до четвърти клас, да бъде проверена. Посочва и името на фирмата, базирана в кв. „Аспарухово“.

Сигналът е подаден на 16 ноември. Две седмици по-късно, на 29 ноември му е отговорено. „Сигналът е препратен до Областна дирекция по безопасност на храните – Варна по компетентност на 24.11.2016 г. При получаване на отговор, ще бъдете информиран/а тук“, гласи отговорът на РЗИ.

Въпреки че във форума на РЗИ не е публикуван отговор на Агенцията по храните, проверка по случая е направена, съобщава Дарик.

Извършена е проверка на място във фирмата, срещу която е сигналът. Нередности не са открити, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова. Тя уточни, че фирмата има сключен договор за деразитация и дезинсекция, а съответните действия са извършвани регулярно.

За да се прецени дали наистина става въпрос за миши фекалии, е необходимо хранителният продукт да бъде занесен в Областната дирекция по безопасност на храните, отбеляза д-р Димова.

Варненец се жалва в РЗИ от лошо отношение на таксиджия

Недоволен клиент пък използва онлайн форума на РЗИ – Варна, за да се жалва от знанията и отношението на таксиметров шофьор от една от варненските компании.

Според жалбата, въпросният шофьор изобщо не познава града и „ползва GPS навигация като в джунгла“.

„Никога през живота си не е чувал за уважение към клиента, нито би загубил време и усилия за това. Не е безопасен. Колкото и да ви се налага, не се качвайте в тази кола. Отношение – повече от отвратително, каруцарско. Явно напълно липсва някакъв подбор на кадрите“, пише още недоволният клиент.

Сигналът е препратен до управителя на таксиметровата компания, тъй като поставените проблеми не са от компетентността на здравната инспекция.

 

БЛИЦ


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup