ТОП-НОВИНИ

Кеворк Кеворкян за политпроститутслугинажа: Политиката си е курвенско поприще, проблемът не е, че се наричат курви, а, че се държат като такива

kevorkian

 

Но подобен шок може да се изживее и в по-късни години. Не искам да кажа, че изреченото от Радан е резултат от подобен шок, но е напълно допустимо такова предположение. Срещата с някой Бай Йух в някакъв момент може да му се е отразила пагубно, да му е създала комплекси, от които дори и политиката не може да го освободи. А, както е известно, пребиваването в политиката има много общо с изпадането в хипнотичен транс – някои остават в това състояние през цялото време на мандата си като депутати или министри, и нищо не може да ги събуди. Всичко, което правят или не правят, е именно в това сънно състояние. И заради това сме на този хал, но това е друга тема.

Прекалено фриволно е да се смята, че Радан е искал да обиди онзи, когото е нарекъл Бай Йух. Разбира се, като се имат предвид политическите напрежения помежду им, и това е вероятно. Но дали Радан е наясно със смисъла на тази квалификация? Широките маси, носители на здравите народностни традиции, знаят, че тя по-скоро героизира онзи, към когото е насочена. Има, разбира се, и някои среди, в които „Бай Йух“ се схваща като нещо оскърбително: „Виж се, целият си заприличал на един Йух“; „Мислиш като същински Йух“; „Само Йухът ти е в главата“, и други подобни. Но не би трябвало да виждаме нищо лошо и в това – особено, след като се намираме в ледниковата ера на сексуалните отношения, под диктата на еректилната дисфункция. Когато масово сме поразени от тази прокоба, всеки, който си свирка, ни изглежда като Бай Йух. Той обаче не ни е виновен – трябва да сме честни към себе си и да приемем това като факт.

Словесната експлозия на Радан няма никакво значение за въпросния Бай Йух – но пък върши добра работа на самия Радан, а и на съмишлениците му. Еротизирането на тяхната идеология не е лош ход. Още повече, че тъй нареченото „дясно в дясното“ – ташак в ташака, ако се изразя като Радан – само един Йух може да го съживи и дори да го ободри. Представете си само, какви живителни процеси, макар и в начална фаза, могат да започнат във въпросното „дясно в дясното“. Който и да е Йух може да далеч по-ефикасен в това отношение от всяка доктрина, дори и от Иван Костов ще е по-ефикасен.

„Десните в дясното“ могат да получат истински импулс от йуховщината на Радан. Могат дори да си припомнят, че, всъщност, са „интелигентните и красивите“ в политиката, че изобщо не ги интересуват никакви йухове, особено собствените им – а бъднините на истинската Демокрация. Това може да изглежда твърде префинено, като някаква еректилна вялост, но пък нали целта на въпросните красавци винаги е била да се противопоставят на примитивното, в това число и на грубо-мъжественото, изобщо – на простите народни въжделения, в които Йухът винаги е имал и ще има своето важно място. Понеже народът би предпочел йухът му да функционира, както трябва, а не свободата.

Можем дори да предположим, че Радан ни подсказва и друго: трябва да се освободи най-сетне България от йуховските народни мечтания – и да се поведе по пътя на европейските ценности, сред които не е известно да имат място терзания по йухове от каквото и да е естество.

Разбира се, има и друга, доста по-мрачна последица от словесната Хирошима на Радан: без да иска, той привнесе още един щрих в култа към Бай Йух. Нека Радан ни опровергае, ако не сме прави. Но не го съветваме – все пак, като водещ политик, той трябва да е наясно, че у нас преобладаващата част от населението фаворизира йухът, какъвто и да е той. Защото за мнозина и собственият им йух е останал единственото им утешение.

Разбира се, и това твърдение може би трябва да се провери – например, агенцията на Румяна Бъчварова може да направи експресно проучване с един-единствен въпрос: „Каква е оценката ви за обръщението Бай Йух – обидно или хвалебствено е то?“. Резултатите, поне според мен, са ясни предварително – понеже тук едно от най-злите проклятия е да „Да ти умре йухът“.

Докато чакаме резултатите от проучването, предлагам няколко фолклорни проблясъка, които да помогнат на Бай Йух и Радан да си изяснят отношенията:
Йухът ми не е мандра/ Немам каквото ми искат;
Йухът ми побеля от него/ Омръзна ми да ме занимават с неговите работи;
Йухът ми ще забели/ Нищо не може да ми направи.
Йухът му в гърне/ Празна работа…
/Цитираните пословични изрази са от „Мръсен“ сборник. Нецензурното в българското народно творчество“, съставител Цочо Билярски./

/Написах този текст на 19 т.м., на следващия ден излезе в „Уикенд“.

Сигурно вече са ви омръзнали коментарите около експлозията/еякулацията на Радан. Но ви предлагам още една гледна точка – за да ви приканя да се сетите, на какви йухови глави ни правят всички. Трябва да се втренчим в йуховщините им – за да забравим другото – примерно, резила ни в ООН, а и всичко останало.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup