ТОП-НОВИНИ

Само българите ли намират повод да се подиграят на другите, за това,че могат да правят нещо?

timthumb-php

1. Няколко деца не се представят добре с уроците си по английски. Едно, което до скоро не е било сред първенците в класа получава похвала и отличен за старанието си, заради което има най-добри резултати. След кратка пауза находчив съученик измисля „подходящ коментар“: „Той учи с майка си! Майка му учи с него“. Децата подхващат подигравката.

2. Една жена обгрижва с домашни кулинарни творби семейството, приятелите си, хората, с които живее /например в телевизионен формат като Биг Брадър/Друга жена отказва да готви… независимо, че има за кого. Никой не я укорява за избора й. Нищо, че е майка. Кулинарката получава похвали. „Не умеещата да посреща гости“ започва да й се подиграва, за това че… другата готви!

3. Млад мъж се оказва еднакво талантлив и за футболния отбор и за математическия тим, в които участва като гимназист. Избирайки точните науки той губи половината си „готини приятели“, които го обявяват за задръстеняк. /В момента този задръстеняк е един от най-преуспяващите и вдъхновяващи лидери на мнение сред младите. Със собствен бизнес и национално признание./ Част от човешката природа ли е да изпитва ненавист и безрадостност за чуждите умения и таланти? Само за българите ли е нормално да се подиграваш на някой, че МОЖЕ и ПРАВИ НЕЩО, докато ти стоиш пасивно и наблюдава живия живот с неосъзната самоомраза, че не си част от него? Странно проявление на разум сме човеците…

 

 

автор:Неизвестен


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup