ТОП-НОВИНИ

Не е честно! Ето колко време губим в чистене, готвене и подреждане

Лондон, Великобритания
Близо осем години от живота на средностатистическия индивид преминават в домакинска дейност, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на фирмата за почистване „Jeyes“.Допитването, обхванало 2000 души, показва, че хората обикновено отделят малко под три часа дневно на дейности като чистене на къщата, пазаруване на храна и дори разхождане на куче. Това се равнява на 20 часа и 55 минути седмично, 45 дни годишно или седем години и десет месеца от живота на средностатистически индивид.

И въпреки че отделя много време за задачи, един на петима анкетирани казва, че ако не е толкова зает, би домакинствал повече. Един на четирима участници в допитването споделя, че върши с удоволствие домакинската дейност.

Проучването разкрива, че най-много време – 4 часа и 13 минути седмично, отнема готвенето. Следват прането на дрехи – 1 час и 42 минути, седмичното пазаруване на храна – 1 час и 40 минути, миенето и чистенето на кухнята – 1 час и 38 минути и заниманията в градината – 1 час и 26 минути.

Най-неприятните домакински дейности според анкетираните са чистенето на фурната, миенето на прозорците, чистенето с прахосмукачка, бърсането на прах и отстраняването на мухъл.

Източник: БТА


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup