ТОП-НОВИНИ
      

Трагедия: Дете на годинка издъхна в бургаска болница!Причината е …

 267-106225-1_wide

По данни на болницата Кристиян е постъпил в Спешното отделение в късния следобед на 16 октомври след гърч, получен у дома.

Дете на 1 годинка е починало в бургаската болница на 18 октомври, два дни след като е било прието по спешност с гърчове. Родителите настояват за проверка, като подлагат под съмнение лечението в болницата, съобщава „24 часа“.

Според медицинската документация причина за смъртта на малкия Кристиян е „епилептичен статус мозъчен оток“. Детето е било лекувано в отделението по реанимация. В понеделник вечерта родителите са получили от дежурния екип обнадеждаваща информация. На следващата сутрин обаче им съобщили ужасната вест, че синът им е починал.

Младите родители настояват за проверка и подготвят жалба до прокуратурата. Според майката Ивелина, след смъртта на детето са взети тъканни проби от цялото тяло, но изследванията ще са готови след месеци.

Ивелина и съпругът й живеят в Германия. Там детето на два пъти влизало в болница заради температурни гърчове, правени са му редица изследвания, но епилепсия не е установена, твърди Ивелина.

„Над 12 часа реаниматорите на УМБАЛ Бургас са опитвали да съживят малкия Кристиян, който почина в 06.50 ч. сутринта на 18 октомври. Изказваме съболезнования на семейството на детето и ги уверяваме, че нашите лекари са направили всичко по силите си, за да спасят живота му“, казват от ръководството на болницата.

По данни на болницата Кристиян е постъпил в Спешното отделение в късния следобед на 16 октомври след гърч, получен у дома. Той е хоспитализиран в Първо педиатрично отделение, където прави нов гърч. Въпреки лечението, състоянието му не се подобрява, затова са извършени консултации с детски невролог и Кристиян е преведен в Отделението по реанимация. Там започва борбата за живота на детето. Кристиян е поставен на апаратна вентилация, като малко по-късно лекарите успяват да възстановят самостоятелното му дишане. Подобряването обаче е само временно. Без ясни признаци, той получава нов гърч. Следва сърдечна криза, с която лекарите се справят.

„В последните 12 часа медицинският екип се опитва да овладее все по-често настъпващите кризи. Последната, която се оказва и фатална, е в 05:30 ч . В продължение на час и половина лекарите извършват сърдечен масаж и реанимация. Въпреки усилията, малкият пациент издъхва в 06.50 ч. на 18 октомври“, твърдят от болницата.

Според лекуващи лекари причина за гърчовете е т.нар. дебют на епилепсия. Предположенията им се обуславят от симптомите и от факта, че е налице фамилна обремененост. „За около 36 часа детето е получило общо 8 тежки гърча“, уточняват от УМБАЛ Бургас.

 

Източник:Бинюз

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup