ТОП-НОВИНИ

Доц. Георги Рачев разкри дали ще вали сняг в София на първи ноември и ще спят ли кучето и котето заедно

София, България
Имаме уникален климат. С релефа има уникални неща на територията ни. „Петър“ е този антициклон, който обуславя времето в България. Това заяви в ефира на Нова телевизия в „Здравей, България“ климатологът доц. Георги Рачев.„При нас от североизток идва студен въздух, въпреки че в Европа е топло. Котето и кучето ще спят заедно, казваше баба, като ще е под 10 градуса, но сега не е такъв случаят“, признава доц. Георги Рачев.

„Месецът ще бъде с нормални температури. „Петър“ ще обуславя времето в България. Днес ще е хладно за втората половина на октомври. През идните дни ще започне едно повишаване на температурите, защото ще се намерим в западната част на „Петър“, каза доц. Рачев.

„Има и прогноза за няколко снежинки в София на 1-и ноември. Аз не смятам, че ще се случи обаче“, призна климатологът.

„Днес в 12 часа температурите ще бъдат по-студени в западната половина. Циганското лято, което ще ни застигне, ще е следното – на обед, на слънчице, ще е много приятно иначе, през останалото време ще си е студено“, каза доц. Рачев.

„Станцията на Мусала е национално богатство. Това е дълга тема, ще минем без нея, но не може БАН да я унищожава така“, отсече климатологът.

Източник:БЛИЦ

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup