ТОП-НОВИНИ

Кошмарът идва насам: 200 000 мигранти прииждат към Европа

 33-156983-0_wide

Мигрантския поток вече става непоносим за Европа, а положението няма изгледи да става по-добре

Мигрантския поток вече става непоносим за Европа, а положението няма изгледи да става по-добре. Според последна новина от ООН около 235 хиляди мигранти в Либия са готови всеки момент да заминат за Италия при първа възможност.

Специалният пратеник на ООН Мартин Коблер Коблер подчертава, че най-важният въпрос в Либия сега е укрепването на сигурността. Ако в Либия има силна и единна армия, а не разделена, тогава ще бъде сложен край на опасностите от тероризма и трафика на хора, се аргументира германският дипломат. 128 397 мигранти са достигнали Италия от началото на годината по данни на италианското министерство на вътрешните работи от сряда – с 5,15 процента повече спрямо същия период на миналата година.

Международната общност е обезпокоена от риска от гражданска война в Либия между силите на международно признатото правителство на националното единство, базирано в Триполи и подкрепяно от ООН, и тези на паралелния кабинет на изток. Втората фракция, оглавявана от генерал Халифа Хафтар, завладя през последните дни важни петролни терминали.

Източник:бинюз

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup