ТОП-НОВИНИ

На СВЕТЛИННИ ГОДИНИ от всички други: Русия пуска ИЗКУСТВЕНА ЗВЕЗДА!

majak

 

 

Проект „Маяк” е най-новото изобретение на учените, пускат изкуствена звезда

Проект „Маяк” е поредното изобретение, което учени планират да стартират. Става въпрос за изкуствена звезда — спътник, която трябва да бъде второто най-ярко небесно тяло, което се вижда нощем от земята след Луната.

Група руски инженери събраха 17 500 паунда, за да изстрелят спътник, който отразява светлината и който трябва да бъде един от най-ярките обект на нощното небе, съобщава британския вестник Индипендънт

Създателите на сателита, които планират да нарекат проекта „Маяк“ (фар) досега набираха средства главно чрез сайта за дарения Бумстартер и събраха над 1,8 милиона рубли (17,500 паунда), надминавайки първоначалния план за около 300,000 рубли.

Тези пари ще бъдат използвани за по-нататъшни изследвания и развитие на прототипа, а най-важната цел е апаратът да бъде пуснат в земната орбита.

Когато малкият спътник бъде пуснат, той ще се превърне в голям слънчев рефлектор във формата на пирамида, специално проектиран, за да „улови“ възможно повече слънчеви лъчи.

Инженерите твърдят, че сателитът ще се превърне в един от най-ярките обекти на небето (веднага след Луната), но целта му ще бъде и да напомня на света „Кой е бил първи в космоса“, т.е. за Русия.

Екипът вече е разговарял с руската космическа агенция Роскосмос, сателита Маяк да бъде изстрелян на ракета Союз-2, която трябва да бъде пусната в средата на годината, но не е сигурно дали той ще бъде завършен навреме.

Дарителите на Бумстартер могат да очакват различни „благодарности“ като шанс да се сдобия с картичка със звездата „Маяк“ или да получат пропуск за космодрума в Байконур, където на живо да наблюдават старта.

Въпреки че една от целите на „Маяк“ е да напомни на света за „руската доминация“ и е един вид жест към изчезналия Юрий Гагарин, инженерния екип се надява, че с него ще насърчи младите хора да се занимават с наука и изследване на Космоса.

 

 

 

Източник:Блиц

 


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup