ТОП-НОВИНИ

Бащата и бабата на убития Никита тръгват за България

Москва, Русия
Бащата и бабата на петгодишния Никита, който бе намерен в убит в куфар край Пасарел, тръгват за България, за да разпознаят детето и майка му, е съобщил пред журналисти упълномощеният представител при руския президент по правата на детето Павел Астахов.„Става дума за умишлено убийство на двама руски граждани. На 30 март българската страна се е обърнала към руското консулство с молба да бъдат уточнени данните за намерените два трупа. Ние успяхме да издирим бабата на убитото момченце. Тя живее в Тива и е готова да тръгне веднага за България, за да разпознае внука си“, допълва Астахов, цитиран от РИА „Новости“.

Според него бабата е разпознала момченцето и майка му, която е нейна дъщеря, по снимките, публикувани в медиите.

Също е известно, че бащата на детето е бил в развод с майката, но е финансирал престоя им в България. „С бащата също успяхме да се свържем. И той е готов да замине веднага за разпознаване на телата, въпреки че по неговите думи той рядко се е виждал и общувал с тях“, казва още Астахов.

Русия подозира, че не само Никита Леонтиев и майка му Ана са убити, по техния случай има и други ликвидирани. Делото е заведено днес срещу неизвестен извършител по обвинения в ликвидирането на две и повече лица. Ръководителят на институцията Владимир Маркин заяви, че неговите подчинени ще поискат помощ от българските си колеги, съобщи Газета.ру.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

източник: блиц

loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup