ТОП-НОВИНИ

10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)

0457339001392975583_16545_600x458

Ако обичате да пътувате, но не и да харчите всичките си спестявания за това, винаги може да откриете много красиви и евтини места за отдих. Ето и дестинациите, които попадат в класацията за най-достъпните места по света:

 

Филипините

Идеалното място за хора, които обичат занимания на открито и обожават да си похапват вкусотии. В тази страна има за всеки по нещо, а природата е забележителна. Наскоро Филипините бяха обявени за една от най-интересните дестинации по света, а Манила като мястото, на което можеш да си накупиш какво ли не на много ниски цени. Например една двойка може да смени целия си гардероб за сумата от $410, в Токио същото нещо би струвало седем пъти повече. Средната цена на една вечеря в ресторант някъде из Филипините е $18, което е пет пъти по-евтино от вечеря в Женева.

София, България

Не прекалено луксозните хотели в София са сред най-евтините. Средната нощувка за една вечер в София е $80, което е 50% по-евтино от подобни места по света. Също така дневните разходи, които са нужни на туристите през целия ден – храна, транспорт, атракции и пр., са на стойност около $49. Не само София е обявена като една от най-достъпните дестинации по света, а и България като цяло влиза в този списък.

Гърция

Една от най-интересните страни, които можеш да посетиш, без да е нужно да източваш спестовната си сметка. Икономическата криза в Гърция се отрази и върху туризма. Цените са значително по-достъпни и вече можеш да разгледаш най-интересните забележителности в страната на доста ниски цени. Гърция е място за всички, които обичат древната история, хубавите плажове и добрата храна.

Доминиканска република

Една от райските местенца на Земята, където водата е кристално чиста, а пясъкът по плажовете е чисто бял. Карибските острови също имат приказни плажове, но не се славят с много ниски цени. Доминиканската република е една от дестинациите, на които наистина можеш да се почустваш в Рая и да похарчиш разумна сума за това удоволствие. Тук нощувките са на приемливи цени, храната, забавленията и каквото още ви дойде наум.

Мексико Сити, Мексико

Двете основни неща правят Мексико Сити една наистина достъпна дестинация. Едното от тях са ниските цени на полетите от САЩ, а другото е, че когато вече пристигнеш там можеш да се насладиш на почти всичко, което ти се предлага, като цената за това няма да е безкрайно висока. Според проучване Мексико Сити е едно от най-евтините места в света, на което можеш да си позволиш да отседнеш в пет-звезден хотел. Средната цена на нощувка в такъв хотел е $210, а средната цена на това удоволствие в Ню Йорк би ви струвала $730.

Източник: actualno.com


loading...

Коментари

коментара

Подкрепете ни!

Ако харесвате сайта, моля харесайте го и във facebook

Powered by WordPress Popup